Tikka Masala

Heerlijk Indisch kipgerecht met veel smaak. Lekker met naanbrood en rijst of quinoa 
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd20 min
Kooktijd20 min
wachten1 uur
Totale tijd1 uur 40 min
Gang: Main Course
Keuken: Indian
Hoeveelheid 4 personen

Ingredienten

  • 750 gram kippendijfilet circa 8 stuks
  • 200 milliliter room
  • 5 kruidnagel
  • 4 tenen knoflook
  • 4 eetlepels griekse yoghurt 0% vet
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 theelepels tomatenpuree
  • 2,5 centimeter gember
  • 2 snufje zout
  • 2 eetlepels garam masala
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel kardemom
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel honing
  • 1 ui
  • 1 citroen
  • 1/2 theelepel kaneel

Bereidingswijze

  • Verwijderd het bot uit de kippendijfilet. Snijd de kip in stukjes en doe deze in een grote kom
  • Mix in een keukenmachine de knoflook en 1,5 cm gember tot een puree. Voeg de puree toe aan de kip
  • Voeg bij de kip de yoghurt, de bloem, chilipoeder, kaneel en een snufje zout. Meng het geheel tot een sausje. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het minimaal 1 uur in de koelkast staat. 
  • Als de kip uit de koelkast komt gaan we de kip bakken. Doe 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en voeg het gehele kipmengsel in de pan. Bak de kip gaar
  • Pak nu een stoofpan en doe hier twee eetlepels olijfolie in
  • Snijd de ui in stukjes en rasp de overige cm gember. Fruit ze even tot ze glazig worden
  • Voeg aan de ui de tomatenpuree, snufje zout, kardemom, kruidnagel, paprikapoeder en garam masala toe. Roer dit even door.
  • Voeg vervolgens de room toe en roer tot het een egale saus wordt
  • Doe de honing en het sap van een halve citroen bij de saus
  • Voeg de gebakken kip met yoghurtsaus toe aan de saus en roer door tot het een geheel is
    Tikka masala
  • Lekker met naanbrood en/of quinoa/rijst. Zelf naanbrood maken? Zie de link onder tips!

Tips

Zelf ben ik totaal geen fan van koriander. Mocht je dit wel lekker vinden voeg dan in de kip marinade nog 1 tl korianderpoeder toe en in de saus 3 takjes fijngesneden verse koriander
Vegetarisch: vervang de kip door stukjes jackfruit. In dat geval hoef je de yoghurt marinade maar 30 minuten te marineren.
Lactosevrij: vervang de yoghurt door soja yoghurt van bijvoorbeeld Alpro en de room door lactosevrije room van bijvoorbeeld MinusL of room op basis van soja.
Veganistisch: zie vegetarisch en lactosevrij
Zelf naanbrood maken: https://foodtabs.nl/naanbrood/

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish