Naanbrood

Naanbrood, ook wel flat bread, makkelijk en snel brood makken met maar 3 ingrediënten
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd5 min
Kooktijd10 min
Totale tijd15 min
Gang: Side Dish
Keuken: Indian
Hoeveelheid 4 broden

Ingredienten

  • 100 gram griekse yoghurt 0% vet
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel extra om te bestuiven
  • 1 eetlepel olijfolie extra om te bakken
  • 1 theelepel zout

Benodigdheden

  • grillpan
  • deegroller

Bereidingswijze

  • Meng in een kom alle ingrediënten door elkaar tot een plakkerig deeg
    Naanbrood
  • Bestuif het aanrecht met flink wat bakmeel en verdeel het deeg in vier delen. Leg een bolletje deeg op het bestoven aanrechtblad en bestuif het bolletje met extra bakmeel. Rol een deel uit met de deegroller. Rol het deeg tot circa 3 millimeter dik
    Naanbrood
  • Verhit de grillpan op middelhoog vuur en doe een flinke scheut olijfolie in de pan. Plaats het naanbrood in de grillpan en keer om als het lichtbruin is geworden. Bak beide kanten lichtbruin. Het brood rijst in de pan. Lekker voor bij de soep, om te dippen of bij curry.
    Naanbrood

Tips

Je kan eventueel nog kruiden als koriander, knoflook of anijszaad toevoegen voor extra smaak
Lactosevrij/veganistisch: vervang de yoghurt door plantaardige yoghurt zonder smaakje

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish