Mediterraanse lasagne

Mediterraanse lasagne met courgette, paprika en tomaat
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd15 min
Kooktijd30 min
Totale tijd45 min
Gang: Main Course
Keuken: Italian
Hoeveelheid 4 personen

Ingredienten

  • 500 milliliter melk
  • 500 milliliter water
  • 150 gram geraspte kaas
  • 20 cherry tomaten
  • 9 lasagnebladen groene
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 courgettes
  • 2 uien
  • 2 paprika's
  • 1 pakje lasagnesaus honig
  • 1 scheutje olijfolie

Benodigdheden

  • ovenschaal

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Schil de ui en de knoflook. Snij de ui fijn en pers de knoflook uit. Snij de courgette en tomaat in blokjes. Doe alles in een pan en bak lichtbruin  
  • Voeg de lasagnesaus, melk en water toe. Roer dit goed door elkaar en laat dan indikken tot een saus 
  • Snijd de tomaten door het midden en roer door de lasagnesaus. Verdeel de saus in vier gelijke delen. Schep het eerste deel van de saus in de ovenschaal, bedek de saus met circa 3 lasagnebladen en herhaal zo 3x. Eindig met een laag saus
  • Bestrooi de lasagne met kaas. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de lasagne in circa 30 minuten goudbruin. 

Tips

Glutenvrij: vervang de lasagnebladen door glutenvrije lasagnebladen. Er zitten ook gluten in de saus. Vervang de saus door pasta tomatensaus basilicum. Hier zitten geen gluten in (in die van de Albert Heijn). De melk en water zijn dan ook niet van toepassing.
Lactosevrij/veganistisch: vervang de melk door plantaardige melk zonder smaakje en de kaas door kaas van violife

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish