Noten champignonburger

Voedzaam, smaakvol en super makkelijk te maken! 
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10 min
Kooktijd10 min
wachten1 uur
Totale tijd1 uur 20 min
Gang: Main Course
Hoeveelheid 4 stuks

Ingredienten

  • 80 gram havermout
  • 75 gram walnoten
  • 75 gram cashewnoten
  • 70 gram kidneybonen of linzen
  • 50 gram kastanje champignons
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel pindakaas 100%
  • 1 snufje zout en peper
  • 1 ei
  • 1 ui

Benodigdheden

  • keukenmachine

Bereidingswijze

  • Snijd de ui en de pers de knoflook. Bak kort aan in een pan en doe ze daarna in een keukenmachine
  • Voeg bij de knoflook en ui in de keukenmachine de walnoten, cashewnoten, champignons, kidneybonen, havermout, ketchup, ei, chilipoeder, pindakaas zout en peper. Mix alles door elkaar tot er een geheel ontstaat. Niet te lang want dan gaat de structuur verloren
  • Maak van het mengsel 4 burgers en laat ze minimaal een uur rusten in de koelkast om stevig te worden
  • Verhit de olie in de pan en bak de burgers knapperig. 4 minuten aan beide kanten. Lekker op een broodje met avocado of gewoon naast de aardappels en groenten.

Tips

Glutenvrij: vervang de havermout door glutenvrije havermout (havermout is van nature glutenvrij, maar in de meeste 'gewone havermout' zitten toch nog sporen van gluten. Om er dus zeker van te zijn dat er geen gluten in zitten, ga voor de glutenvrije variant.
Veganistisch: vervang het ei door 1 eetlepel lijnzaad en 3 eetlepels water. Mix deze als eerste in de keukenmachine tot een glad geheel voor je de andere ingrediënten erbij doet.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish