Voedzaam, smaakvol en super makkelijk te maken! Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10min
Kooktijd10min
wachten1uur
Totale tijd1uur20min
Gang: Main Course
Hoeveelheid 4stuks
Ingredienten
80 gramhavermout
75gramwalnoten
75gramcashewnoten
70gramkidneybonenof linzen
50gramkastanje champignons
4eetlepelsolijfolie
2tenenknoflook
1eetlepelketchup
1theelepelchilipoeder
1eetlepelpindakaas100%
1snufjezout en peper
1ei
1ui
Benodigdheden
keukenmachine
Bereidingswijze
Snijd de ui en de pers de knoflook. Bak kort aan in een pan en doe ze daarna in een keukenmachine
Voeg bij de knoflook en ui in de keukenmachine de walnoten, cashewnoten, champignons, kidneybonen, havermout, ketchup, ei, chilipoeder, pindakaas zout en peper. Mix alles door elkaar tot er een geheel ontstaat. Niet te lang want dan gaat de structuur verloren
Maak van het mengsel 4 burgers en laat ze minimaal een uur rusten in de koelkast om stevig te worden
Verhit de olie in de pan en bak de burgers knapperig. 4 minuten aan beide kanten. Lekker op een broodje met avocado of gewoon naast de aardappels en groenten.
Tips
Glutenvrij: vervang de havermout door glutenvrije havermout (havermout is van nature glutenvrij, maar in de meeste 'gewone havermout' zitten toch nog sporen van gluten. Om er dus zeker van te zijn dat er geen gluten in zitten, ga voor de glutenvrije variant.Veganistisch: vervang het ei door 1 eetlepel lijnzaad en 3 eetlepels water. Mix deze als eerste in de keukenmachine tot een glad geheel voor je de andere ingrediƫnten erbij doet.