Mediterraanse lasagne met courgette, paprika en tomaatGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd15min
Kooktijd30min
Totale tijd45min
Gang: Main Course
Keuken: Italian
Hoeveelheid 4personen
Ingredienten
500millilitermelk
500milliliterwater
150gramgeraspte kaas
20cherry tomaten
9lasagnebladengroene
2teentjesknoflook
2courgettes
2uien
2paprika's
1pakjelasagnesaushonig
1scheutjeolijfolie
Benodigdheden
ovenschaal
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden
Schil de ui en de knoflook. Snij de ui fijn en pers de knoflook uit. Snij de courgette en tomaat in blokjes. Doe alles in een pan en bak lichtbruin
Voeg de lasagnesaus, melk en water toe. Roer dit goed door elkaar en laat dan indikken tot een saus
Snijd de tomaten door het midden en roer door de lasagnesaus. Verdeel de saus in vier gelijke delen. Schep het eerste deel van de saus in de ovenschaal, bedek de saus met circa 3 lasagnebladen en herhaal zo 3x. Eindig met een laag saus
Bestrooi de lasagne met kaas. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de lasagne in circa 30 minuten goudbruin.
Tips
Glutenvrij: vervang de lasagnebladen door glutenvrije lasagnebladen. Er zitten ook gluten in de saus. Vervang de saus door pasta tomatensaus basilicum. Hier zitten geen gluten in (in die van de Albert Heijn). De melk en water zijn dan ook niet van toepassing.Lactosevrij/veganistisch: vervang de melk door plantaardige melk zonder smaakje en de kaas door kaas van violife