Bieten tagliatelle met geitenkaassaus en pijnboompitten

Leuk kleurtje en erg lekker! Tagliatelle van biet met geitenkaassaus en pijnboompitjes
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch 
Bereidingstijd20 min
Kooktijd10 min
wachten30 min
Totale tijd1 uur
Gang: Main Course
Keuken: Italian
Hoeveelheid 4 personen

Ingredienten

  • 400 gram durum meel en nog een beetje om te bestuiven
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 50 milliliter geitenmelk
  • 40 gram pijnboompitjes
  • 2 eieren
  • 2 voorgekookte bieten
  • 1 snufje zout
  • 1 eetlepel olijfolie

Benodigdheden

  • staafmixer
  • huishoudfolie
  • pastamachine of deegroller

Bereidingswijze

  • Pureer de biet met een staafmixer of blender tot een glad mengsel
  • Doe de bloem, de eieren en de bietenpuree in een kom en mix met deeghaken tot een soepel deeg
    Bietenpasta
  • Verpak het deeg met huishoudfolie en laat het deeg voor circa 30 minuten rusten
  • Rol het deeg met een pastamachine of met een deegroller (bestuif hiervoor goed het aanrechtblad) tot een dun deeg van circa 1 millimeter dik
  • Snijd het deeg in repen van circa 1 cm breed
  • Breng ruim water aan de kook. Voeg een beetje zout en olijfolie toe aan het water.
  • Doe de tagliatelle in een pan (let op dat ze niet aan elkaar gaan plakken). Kook de tagliatelle gaar. Zodra de ravioli gaat drijven is deze gaar
  • Doe ondertussen in een ander pannetje de geitenkaas en geitenkaas melk en warm dit op tot de geitenkaas is gesmolten
  • Brand de pijnboompitjes in een koekenpan (zonder olie of boter) bruin
  • Als de tagliatelle gaar is, giet het water af, leg de tagliatelle op een bord, daarover de geitenkaas saus en decoreer met de pijnboompitjes. 
    Bieten tagliatelle met geitenkaas saus

Tips

Glutenvrij: vervang het meel voor glutenvrij meel of boekweitmeel. Voeg hier wellicht wat extra water aan toe om het deeg soepel te maken
Lactosevrij: Vervang de zachte geitenkaas en geitenkaas melk door lactosevrije roomkaas van bijvoorbeeld Arla
 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish