Bieten tagliatelle met geitenkaassaus en pijnboompitten
Leuk kleurtje en erg lekker! Tagliatelle van biet met geitenkaassaus en pijnboompitjesGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch
Bereidingstijd20min
Kooktijd10min
wachten30min
Totale tijd1uur
Gang: Main Course
Keuken: Italian
Hoeveelheid 4personen
Ingredienten
400gramdurum meel en nog een beetje om te bestuiven
100gramzachte geitenkaas
50millilitergeitenmelk
40grampijnboompitjes
2eieren
2voorgekookte bieten
1snufjezout
1eetlepelolijfolie
Benodigdheden
staafmixer
huishoudfolie
pastamachine of deegroller
Bereidingswijze
Pureer de biet met een staafmixer of blender tot een glad mengsel
Doe de bloem, de eieren en de bietenpuree in een kom en mix met deeghaken tot een soepel deeg
Verpak het deeg met huishoudfolie en laat het deeg voor circa 30 minuten rusten
Rol het deeg met een pastamachine of met een deegroller (bestuif hiervoor goed het aanrechtblad) tot een dun deeg van circa 1 millimeter dik
Snijd het deeg in repen van circa 1 cm breed
Breng ruim water aan de kook. Voeg een beetje zout en olijfolie toe aan het water.
Doe de tagliatelle in een pan (let op dat ze niet aan elkaar gaan plakken). Kook de tagliatelle gaar. Zodra de ravioli gaat drijven is deze gaar
Doe ondertussen in een ander pannetje de geitenkaas en geitenkaas melk en warm dit op tot de geitenkaas is gesmolten
Brand de pijnboompitjes in een koekenpan (zonder olie of boter) bruin
Als de tagliatelle gaar is, giet het water af, leg de tagliatelle op een bord, daarover de geitenkaas saus en decoreer met de pijnboompitjes.
Tips
Glutenvrij: vervang het meel voor glutenvrij meel of boekweitmeel. Voeg hier wellicht wat extra water aan toe om het deeg soepel te makenLactosevrij: Vervang de zachte geitenkaas en geitenkaas melk door lactosevrije roomkaas van bijvoorbeeld Arla