Chocolade soesjes met aardbeien vulling

Soesjes met aardbeien vulling en chocolade topping
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch
Bereidingstijd30 min
Kooktijd20 min
Totale tijd50 min
Hoeveelheid 60 stuks

Ingredienten

  • 250 milliliter slagroom
  • 200 gram bloem
  • 200 gram gezouten boter
  • 200 milliliter melk
  • 200 milliliter water
  • 200 gram pure chocolade 70% cacao
  • 125 gram aardbeien
  • 6 eieren

Benodigdheden

  • spuitzak met rond spuitmondje

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 210 graden en bedek de bakplaat met het bakpapier
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer door elkaar tot de eieren zijn opgenomen. Als alle eieren door het beslag heen zijn geroerd doe dan het beslag in een spuitzak. Op de spuitzak hoef je geen mondje te doen omdat het een vrij stevig beslag is
  • Spuit bolletjes ter grote van drie centimeter in diameter op de bakplaat. Houdt wel ruimte tussen de soesjes, want ze zetten nog uit
  • Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de soesjes in circa 20 minuten goudbruin. Laat ze heel even afkoelen
  • Snijd de kroontjes van de aardbeien en prak de aardbeien met een vork. Klop in een kom de slagroom tot deze stijf is geworden en voeg daarna de aardbeien bij de slagroom. Meng door elkaar tot een geheel. Zet het mondstuk op de spuitzak en vul de spuitzak met de slagroom. Leg deze tot je de soesjes gaat vullen in de koelkast
    Aardbeiensoesjes
  • Breek of hak de chocolade in stukken. Laat de chocolade smelten au bain marie of in de magnetron. Roer regelmatig door tot de chocolade volledig is gesmolten
  • Maak aan de zijkant of onderkant een klein gaatje in de soesjes en vul ze met het aardbeien slagroom mengsel. Haal vervolgens de soesjes door de gesmolten chocolade en laat drogen. Je kan ze ook in de koelkast zetten. Als de chocolade hard is geworden kun je ze eten! 
    Chocoladesoesjes

Tips

Glutenvrij: vervang de bloem door boekweitmeel
Lactosevrij: vervang de melk door plantaardige melk, bijvoorbeeld amandelmelk. In de meeste chocolade zit ook lactose. Neem in dit geval lactosevrije chocolade van bijvoorbeeld Maitre Mathis of Veganz

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish