Chocolade mousse

Romige chocolade mousse met slechts 3 ingrediënten 
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch 
Bereidingstijd15 min
Totale tijd15 min
Gang: Dessert
Keuken: French
Hoeveelheid 4 personen

Ingredienten

  • 200 gram pure chocolade 70% cacao
  • 150 milliliter slagroom
  • 3 eiwitten

Bereidingswijze

  • Breek of hak de chocolade in stukken en laat de chocolade smelten. Dit kan au bain marie of in de magnetron. Roer regelmatig door tot de chocolade helemaal gesmolten is
  • Split de eieren en klop in een kom tot de eiwitten stijf zijn. Klop in een andere kom de slagroom stijf
  • Spatel voorzichtig de slagroom door het eiwit en spatel daarna de chocolade erdoor. Verdeel de mousse over 4 schaaltjes en laat even opstijven in de koelkast
    Chocolademousse

Tips

Lactosevrij: vervang de slagroom door lactosevrije room van bijvoorbeeld MinusL en let bij de chocolade op dat je lactosevrije chocolade neemt van bijvoorbeeld Maitre Mathis of Veganz
Veganistisch: zie lactosevrij en vervang de eieren door kikkererwt sap. Neem hiervoor een blikje kikkererwten van 350 gram. Giet het sap af en klop het sap stijf in een kom. Vervolg daarna het recept

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish