Aardbeien kwarktaart

Lekkere luchtige kwarktaart gemaakt met verse aardbeien
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10 min
Kooktijd20 min
Wachten1 uur
Totale tijd1 uur 30 min
Gang: Dessert
Keuken: French
Hoeveelheid 9 stukjes

Ingredienten

  • 500 gram kwark
  • 400 gram aardbeien
  • 250 milliliter room
  • 230 gram San Francisco naturel van Verkade
  • 180 gram suiker
  • 60 gram boter
  • 5 eetlepels xanthaangom

Benodigdheden

  • keukenmachine
  • springvorm
  • bakpapier

Bereidingswijze

  • Bedenk de bodem van de springvorm met bakpapier en sluit daarna de springvorm zodat het bakpapier vastgeklemd zit
  • Doe de koekjes in de keukenmachine en meng totdat ze fijn zijn geworden
  • Smelt de boter in een pannetje en voeg vervolgens de koekkruimels toe en roer door elkaar tot een geheel. Verdeel vervolgens de koek over de bodem van de springvorm en druk aan met een lepel
  • Was de aardbeien en hou 4 grote aardbeien achter. Haal van de rest van de aardbeien de kroontjes eraf en doe ze in de keukenmachine. Hak de aardbeien fijn (niet tot sap)
  • Meng in de kom de kwark, room, suiker, xanthaangom en de aardbeien door elkaar. Klop het geheel circa 3 minuten tot een luchtig beslag. Verdeel het beslag over de bodem en plaats de kwarktaart minimaal een uur in de koelkast
  • Voor het opdienen snijd je de aardbeien die zijn overgebleven in plakjes net tot onder het kruintje zodat je ze als een soort waaier op de kwarktaart kan decoreren. Snijd de kwarktaart in 9 gelijke stukjes en geniet ervan!
    Aardbeienkwarktaart

Tips

De bodem is ook lekker met chocoladekoekjes! 
Lactosevrij: vervang de kwark en de room door plantaardige kwark en room van bijvoorbeeld Alpro en de boter voor plantaardige boter
Veganistisch: zie lactosevrij en vervang de koekjes door digestive koekjes

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish