Bieten ravioli met geitenkaas vulling en salie botersaus

Naast het geweldige kleurtje, super schattig, zijn ze ook fantastisch in smaak!
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch 
Bereidingstijd20 min
Kooktijd10 min
Rusttijd30 min
Totale tijd1 uur
Gang: Main Course
Keuken: Italian
Hoeveelheid 4 personen

Ingredienten

  • 400 gram durum meel en nog een beetje om te bestuiven
  • 150 gram roomboter
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 3 eetlepels geitenmelk
  • 3 theelepels gedroogde salie
  • 2 eieren
  • 2 voorgekookte bieten

Benodigdheden

  • staafmixer
  • vershoudfolie
  • uitsteekvormpjes
  • pastamachine of deegroller

Bereidingswijze

  • Pureer de biet met een staafmixer of blender tot een glad mengsel
  • Doe de bloem, de eieren en de de bietenpuree in een kom en mix met deeghaken tot een soepel deeg
  • Verpak het deeg met huishoudfolie en laat het deeg voor circa 30 minuten rusten
    Bietenpasta
  • Rol het deeg met een pastamachine of met een deegroller (bestuif hiervoor goed het aanrechtblad) tot een dun deeg van circa 1 millimeter dik
  • Doe de geitenkaas en de geitenmelk in een kom en mix tot een glad geheel
  • Leg een vel deel op een met meel bestuift blad en steek rondjes (of in dit geval hartjes) uit het deeg. Gebruik hiervoor een uitsteekvormpje van circa ... cm breed. Hergebruik het deeg tot het op is
    Bietenravioli
  • Leg op het helft van de uitgestoken stukjes in het midden een halve theelepel met het geitenkaas mengsel. Maak vervolgens de randen van het deeg rondom het mengsel nat met water en leg de andere helft van de stukjes deeg boven op die met het geitenkaas mengsel. Druk ze ravioli stukjes rondom goed aan zodat ze niet gaan lekken
  • Breng ruim water aan de kook. Voeg een beetje zout en olijfolie toe aan het water. 
    Bietenravioli met geitenkaas
  • Doe de ravioli in een pan (let op dat ze niet aan elkaar gaan plakken). Kook de ravioli gaar. Zodra de ravioli gaat drijven is deze gaar
  • Doe de boter in een pannetje en kook totdat deze lichtbruin wordt. Voeg de salie toe en roer het even door
  • Verdeel de ravioli over 4 borden en giet de salie boterolie over de borden uit. 
    Bietenravioli

Tips

Glutenvrij: vervang het meel voor glutenvrij meel of boekweitmeel. Voeg hier wellicht wat extra water aan toe om het deeg soepel te maken
Lactosevrij: Vervang de zachte geitenkaas en geitenkaas melk door lactosevrije roomkaas van bijvoorbeeld Arla. Vervang de boter door plantaardige boter.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish