Lekkere luchtige kwarktaart gemaakt met verse aardbeienGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10min
Kooktijd20min
Wachten1uur
Totale tijd1uur30min
Gang: Dessert
Keuken: French
Hoeveelheid 9stukjes
Ingredienten
500gramkwark
400gramaardbeien
250milliliter room
230gramSan Francisco naturel van Verkade
180gramsuiker
60gramboter
5eetlepelsxanthaangom
Benodigdheden
keukenmachine
springvorm
bakpapier
Bereidingswijze
Bedenk de bodem van de springvorm met bakpapier en sluit daarna de springvorm zodat het bakpapier vastgeklemd zit
Doe de koekjes in de keukenmachine en meng totdat ze fijn zijn geworden
Smelt de boter in een pannetje en voeg vervolgens de koekkruimels toe en roer door elkaar tot een geheel. Verdeel vervolgens de koek over de bodem van de springvorm en druk aan met een lepel
Was de aardbeien en hou 4 grote aardbeien achter. Haal van de rest van de aardbeien de kroontjes eraf en doe ze in de keukenmachine. Hak de aardbeien fijn (niet tot sap)
Meng in de kom de kwark, room, suiker, xanthaangom en de aardbeien door elkaar. Klop het geheel circa 3 minuten tot een luchtig beslag. Verdeel het beslag over de bodem en plaats de kwarktaart minimaal een uur in de koelkast
Voor het opdienen snijd je de aardbeien die zijn overgebleven in plakjes net tot onder het kruintje zodat je ze als een soort waaier op de kwarktaart kan decoreren. Snijd de kwarktaart in 9 gelijke stukjes en geniet ervan!
Tips
De bodem is ook lekker met chocoladekoekjes! Lactosevrij: vervang de kwark en de room door plantaardige kwark en room van bijvoorbeeld Alpro en de boter voor plantaardige boterVeganistisch: zie lactosevrij en vervang de koekjes door digestive koekjes