Romige chocolade mousse met slechts 3 ingrediƫnten Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd15min
Totale tijd15min
Gang: Dessert
Keuken: French
Hoeveelheid 4personen
Ingredienten
200grampure chocolade70% cacao
150milliliterslagroom
3eiwitten
Bereidingswijze
Breek of hak de chocolade in stukken en laat de chocolade smelten. Dit kan au bain marie of in de magnetron. Roer regelmatig door tot de chocolade helemaal gesmolten is
Split de eieren en klop in een kom tot de eiwitten stijf zijn. Klop in een andere kom de slagroom stijf
Spatel voorzichtig de slagroom door het eiwit en spatel daarna de chocolade erdoor. Verdeel de mousse over 4 schaaltjes en laat even opstijven in de koelkast
Tips
Lactosevrij: vervang de slagroom door lactosevrije room van bijvoorbeeld MinusL en let bij de chocolade op dat je lactosevrije chocolade neemt van bijvoorbeeld Maitre Mathis of VeganzVeganistisch: zie lactosevrij en vervang de eieren door kikkererwt sap. Neem hiervoor een blikje kikkererwten van 350 gram. Giet het sap af en klop het sap stijf in een kom. Vervolg daarna het recept