Zwarte linguine met zalm

Zwarte pasta met zalm, citroensaus en zeekraal
Glutenvrij | Lactosevrij 
Bereidingstijd5 min
Kooktijd10 min
Totale tijd15 min
Gang: Main Course
Keuken: Italian
Hoeveelheid 4 personen

Ingredienten

  • 400 gram zalm
  • 400 milliliter kookroom
  • 250 gram linguine al nero di seppia oil en vinegar
  • 100 gram zeekraal
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 citroen

Benodigdheden

  • rasp
  • vergiet

Bereidingswijze

  • Breng een ruime pan met water aan de kook. Als het water kookt, voeg dan de pasta toe en kook dit circa 7 minuten
  • Verdeel de zalm in stukken van 100 gram. Bak de zalm in een koekenpan met een beetje olijfolie circa 6 minuten (3 minuten aan iedere kant) op middelhoog vuur
  • Doe de kookroom in een pannetje op middelhoog vuur en laat de room indikken. Boen de citroen schoon en rasp de schil van de citroen bij de kookroom. Als de room iets dikker is geworden en meer op een saus lijkt, snijd dan nog de citroen door de helft en voeg de helft van de sap toe aan de room
  • Doe de zeekraal in een vergiet en schenk de pasta af over de zeekraal. Meng vervolgens de zeekraal door de pasta heen. Verdeel de pasta over vier borden. Verdeel de saus over de borden en leg vervolgens de zalm bovenop de pasta. Eet smakelijk! 

Tips

De zwarte pasta heeft geen andere smaak dan normale pasta, het is puur voor het leuke kleurtje! 
Glutenvrij: je kan dit gerecht ook maken met glutenvrije pasta, deze is dan alleen niet zwart
Lactosevrij: vervang de room door lactosevrije room van bijvoorbeeld MinusL

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish