Knapperige kip

Heerlijk knapperige late night snack of borrelhap
Glutenvrij | Lactosevrij 
Bereidingstijd15 min
Kooktijd15 min
Totale tijd30 min
Gang: Snack
Hoeveelheid 2 personen

Ingredienten

  • 60 gram cornflakes
  • 30 gram bloem
  • 2 kipfilets
  • 1 ei
  • 1 scheut olijfolie

Benodigdheden

  • gripzakje
  • deegroller

Bereidingswijze

  • Doe de cornflakes in het gripzakje en rol met een deegroller er overheen zodat de cornflakes fijn worden. Leg vervolgens de cornflakes op een bordje
  • Breek het ei in een bakje en kluts het ei los
  • Leg het meel op een bordje
  • Snijd de kip in stukjes van circa 3 cm breed. Zorg dat ze niet dikker zijn dan 2 cm anders zullen ze niet goed gaar worden in de pan
  • Haal de kip stukjes eerst door het meel, vervolgens het ei en daarna de cornflakes. 
    Krokante kip
  • Doe een scheut olijfolie in de pan en bak de kipstukjes op half hoog vuur. Draai om zodra de cornflakes bruin begint te worden. 

Tips

Glutenvrij: ondanks dat de meeste cornflakes grotendeels van mais is gemaakt, zijn ze niet glutenvrij. Kies daarom voor de glutenvrije variant voor glutenvrije cornflakes.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish