Focaccia

Naturel focaccia, lekker om te dippen of te besmeren.
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd15 min
Kooktijd20 min
Totale tijd35 min
Gang: Side Dish
Keuken: Italian
Hoeveelheid 1 brood

Ingredienten

  • 125 gram bloem
  • 60 milliliter water
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 3 gram gist
  • 5 eetlepels warme melk
  • 1 theelepel zout

Benodigdheden

  • bakpapier

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bedenk de bakplaat met bakpapier
  • Meng in een bakje het gist met de warme melk. Roer het door tot het en papje wordt en laat het even staan om het gist te laten activeren
  • Meng in een kom alle ingrediënten door elkaar en kneed tot een deeg. Leg het deeg op de bakplaat en druk het deeg tot ongeveer 1 centimeter plat. Besmeer het deeg met nog een beetje olijfolie en plaats het in het midden van de oven. Bak de focaccia in circa 15 minuten goudbruin

Tips

Ook lekker met rozemarijn of olijven en zongedroogde tomaat
Glutenvrij: vervang het bloem voor boekweitmeel
Lactosevrij/veganistisch: vervang de melk door plantaardige melk 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish