Bananenbrood met pecan noten

Geen suiker! Het beste tussendoortje dat er is! Bananenbrood met pecan noten
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd15 min
Kooktijd45 min
Totale tijd1 uur
Gang: Snack
Hoeveelheid 1 brood

Ingredienten

  • 230 gram zelfrijzend bakmeel
  • 170 milliliter olijfolie
  • 15 gram pecan noten
  • 3 bananen
  • 3 eieren

Benodigdheden

  • cakevorm

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Prak de bananen in een kommetje tot puree
  • Kluts de eieren in een schone kom gedurende 5 minuten luchtig
    Bananenbrood
  • Spatel de bananen en de olijfolie door het eiermengsel. Spatel daarna de bloem door het mengsel.
    Bananenbrood
  • Schep het beslag in de cakevorm en decoreer met de pecan noten
  • Zet de cakevorm in het midden van de oven en bak in 45 minuten gaar

Tips

Mocht je toch een beetje een zoetekouw zijn, voeg dan nog 3 eetlepels honing toe
Glutenvrij: vervang de bloem door boekweitmeel
Veganistisch: vervang de eieren voor 75 milliliter amandelmelk en voeg 25 gram meer zelfrijzend bakmeel toe.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish