Naturel focaccia, lekker om te dippen of te besmeren.Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd15min
Kooktijd20min
Totale tijd35min
Gang: Side Dish
Keuken: Italian
Hoeveelheid 1brood
Ingredienten
125grambloem
60milliliterwater
3eetlepelsolijfolieextra vierge
3gramgist
5eetlepelswarme melk
1theelepel zout
Benodigdheden
bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden en bedenk de bakplaat met bakpapier
Meng in een bakje het gist met de warme melk. Roer het door tot het en papje wordt en laat het even staan om het gist te laten activeren
Meng in een kom alle ingrediënten door elkaar en kneed tot een deeg. Leg het deeg op de bakplaat en druk het deeg tot ongeveer 1 centimeter plat. Besmeer het deeg met nog een beetje olijfolie en plaats het in het midden van de oven. Bak de focaccia in circa 15 minuten goudbruin
Tips
Ook lekker met rozemarijn of olijven en zongedroogde tomaatGlutenvrij: vervang het bloem voor boekweitmeelLactosevrij/veganistisch: vervang de melk door plantaardige melk