Heerlijk knapperige late night snack of borrelhapGlutenvrij | Lactosevrij
Bereidingstijd15min
Kooktijd15min
Totale tijd30min
Gang: Snack
Hoeveelheid 2personen
Ingredienten
60gramcornflakes
30grambloem
2kipfilets
1ei
1scheutolijfolie
Benodigdheden
gripzakje
deegroller
Bereidingswijze
Doe de cornflakes in het gripzakje en rol met een deegroller er overheen zodat de cornflakes fijn worden. Leg vervolgens de cornflakes op een bordje
Breek het ei in een bakje en kluts het ei los
Leg het meel op een bordje
Snijd de kip in stukjes van circa 3 cm breed. Zorg dat ze niet dikker zijn dan 2 cm anders zullen ze niet goed gaar worden in de pan
Haal de kip stukjes eerst door het meel, vervolgens het ei en daarna de cornflakes.
Doe een scheut olijfolie in de pan en bak de kipstukjes op half hoog vuur. Draai om zodra de cornflakes bruin begint te worden.
Tips
Glutenvrij: ondanks dat de meeste cornflakes grotendeels van mais is gemaakt, zijn ze niet glutenvrij. Kies daarom voor de glutenvrije variant voor glutenvrije cornflakes.