Volkoren poffertjes

Traditionele poffertjes maar dan ietsje gezonder. Als ontbijt, lunch, avondeten, snack of toetje.. het is gewoon lekker!
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10 min
Kooktijd20 min
Totale tijd30 min
Gang: Snack
Hoeveelheid 40 stuks

Ingredienten

  • 250 gram volkorenmeel of speltbloem
  • 400 milliliter melk
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels olijfolie extra om te bakken
  • 2 eieren
  • 1 snufje zout

Benodigdheden

  • poffertjespan
  • spuitflakon niet noodzakelijk

Bereidingswijze

  • Mix in een kom alle ingrediënten tot een egaal beslag. Als je een spuitflakon hebt, doe dan het beslag hierin. Zo niet, kun je gewoon een juslepel of opscheplepel gebruiken
    Poffertjes
  • Verwarm de poffertjespan en besmeer alle kuipjes met een beetje olijfolie. Schenk vervolgens alle poffertjes tot net onder de rand vol met beslag. Laat het beslag droog worden voordat je ze omkeert. De poffertjes zijn in circa 5 minuten gaar
    Poffertjes
  • Je kan ze bestuiven met wat poedersuiker en een klontje boter. 
    Poffertjes

Tips

Glutenvrij: vervang de het meel door boekweitmeel
Lactosevrij: vervang de melk door plantaardige melk, in dit geval amandelmelk. Laat de honing in dit geval achterwegen
Veganistisch: zie lactosevrij en vervang de eieren door twee bananen, pureer dan de bananen met een staafmixer of blender tot een soort saus

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish