Zwarte pasta met zalm, citroensaus en zeekraalGlutenvrij | Lactosevrij
Bereidingstijd5min
Kooktijd10min
Totale tijd15min
Gang: Main Course
Keuken: Italian
Hoeveelheid 4personen
Ingredienten
400gramzalm
400milliliterkookroom
250gramlinguine al nero di seppiaoil en vinegar
100gramzeekraal
1scheutjeolijfolie
1citroen
Benodigdheden
rasp
vergiet
Bereidingswijze
Breng een ruime pan met water aan de kook. Als het water kookt, voeg dan de pasta toe en kook dit circa 7 minuten
Verdeel de zalm in stukken van 100 gram. Bak de zalm in een koekenpan met een beetje olijfolie circa 6 minuten (3 minuten aan iedere kant) op middelhoog vuur
Doe de kookroom in een pannetje op middelhoog vuur en laat de room indikken. Boen de citroen schoon en rasp de schil van de citroen bij de kookroom. Als de room iets dikker is geworden en meer op een saus lijkt, snijd dan nog de citroen door de helft en voeg de helft van de sap toe aan de room
Doe de zeekraal in een vergiet en schenk de pasta af over de zeekraal. Meng vervolgens de zeekraal door de pasta heen. Verdeel de pasta over vier borden. Verdeel de saus over de borden en leg vervolgens de zalm bovenop de pasta. Eet smakelijk!
Tips
De zwarte pasta heeft geen andere smaak dan normale pasta, het is puur voor het leuke kleurtje! Glutenvrij: je kan dit gerecht ook maken met glutenvrije pasta, deze is dan alleen niet zwartLactosevrij: vervang de room door lactosevrije room van bijvoorbeeld MinusL