Zoete aardappel gnocchi salade
Goed vullende en frisse salade met zoete aardappel gnocchi met diverse groentenGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 6
Ingredienten
- 400 gram geroosterde paprika
- 350 gram zoete aardappel
- 300 gram spinazie
- 300 gram mais korrels
- 300 gram gemengde sla
- 250 gram volkorenbloem
- 200 gram soya yoghurt
- 200 gram zwarte olijven zonder pit
- 80 gram pijnboonpitjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 snufje zout & peper
- 1 scheutje olijfolie
- 1 bosje lente ui circa 5 stuks
- 1 ei
- 1 citroen
Bereidingswijze
- Gnocchi
- Schil de aardappels en kook ze in een pan in circa 10 minuten gaar
- Pureer de zoete aardappel in een kom en laat afkoelen
- Zodra de zoete aardappel is afgekoeld voeg je de bloem, ei, zout en peper toe. Mix vervolgens met deeghaken tot een soepel deeg
- Rol het deeg in een lange sliert van ongeveer 2 cm dik. Snijd vervolgens stukjes van 2 cm. Druk met een vork de stukjes plat.
- Kook water met een beetje zout en kook de gnocchi gaar. De gnocchi is gaar zodra de stukjes naar boven komen drijven
- Verhit een koekenpan en bak de gnocchi in beide kanten bruin zodat ze een beetje knapperig worden
Salade
- Bak in een koekenpan (zonder olie of boter) de pijnboompitjes lichtbruin
- Snijd de geroosterde paprika in reepjes, de lente ui in stukjes en de olijven door de helft
- Doe in een grote schaal/kom de spinazie, gemengde sla, mais, paprika, olijven en lente ui. Mix alles goed door elkaar
- Rasp de citroen en pers het spa uit. Mix in een kommetjes de yoghurt, 2 eetlepels citroensap, citroenrasp geperste knoflook en een snufje zout en peper
- Schep wat salade op het bord, leg hierop een aantal gnocchi stukjes, 1 theelepel pijnboompitjes en 2-3 eetlepels saus (afhankelijk wat je lekker vindt).
- Eetse!
Tips
Glutenvrij: vervang de volkorenbloem door boekweitmeel
Veganistisch: vervang het ei door 50 milliliter kikkererwt sap