Zoete aardappel gnocchi salade

Goed vullende en frisse salade met zoete aardappel gnocchi met diverse groenten
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd20 min
Kooktijd10 min
afkoelen10 min
Totale tijd40 min
Gang: Salad
Hoeveelheid 6

Ingredienten

  • 400 gram geroosterde paprika
  • 350 gram zoete aardappel
  • 300 gram spinazie
  • 300 gram mais korrels
  • 300 gram gemengde sla
  • 250 gram volkorenbloem
  • 200 gram soya yoghurt
  • 200 gram zwarte olijven zonder pit
  • 80 gram pijnboonpitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 snufje zout & peper
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 bosje lente ui circa 5 stuks
  • 1 ei
  • 1 citroen

Bereidingswijze

  • Gnocchi 
  • Schil de aardappels en kook ze in een pan in circa 10 minuten gaar
  • Pureer de zoete aardappel in een kom en laat afkoelen
  • Zodra de zoete aardappel is afgekoeld voeg je de bloem, ei, zout en peper toe. Mix vervolgens met deeghaken tot een soepel deeg
  • Rol het deeg in een lange sliert van ongeveer 2 cm dik. Snijd vervolgens stukjes van 2 cm. Druk met een vork de stukjes plat.
  • Kook water met een beetje zout en kook de gnocchi gaar. De gnocchi is gaar zodra de stukjes naar boven komen drijven
  • Verhit een koekenpan en bak de gnocchi in beide kanten bruin zodat ze een beetje knapperig worden
    Zoete aardappel gnocci

Salade

  • Bak in een koekenpan (zonder olie of boter) de pijnboompitjes lichtbruin
  • Snijd de geroosterde paprika in reepjes, de lente ui in stukjes en de olijven door de helft
  • Doe in een grote schaal/kom de spinazie, gemengde sla, mais, paprika, olijven en lente ui. Mix alles goed door elkaar
  • Rasp de citroen en pers het spa uit. Mix in een kommetjes de yoghurt, 2 eetlepels citroensap, citroenrasp  geperste knoflook en een snufje zout en peper
  • Schep wat salade op het bord, leg hierop een aantal gnocchi stukjes, 1 theelepel pijnboompitjes en 2-3 eetlepels saus (afhankelijk wat je lekker vindt).
  • Eetse!

Tips

Glutenvrij: vervang de volkorenbloem door boekweitmeel 
Veganistisch: vervang het ei door 50 milliliter kikkererwt sap

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish