Goed vullende en frisse salade met zoete aardappel gnocchi met diverse groentenGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd20min
Kooktijd10min
afkoelen10min
Totale tijd40min
Gang: Salad
Hoeveelheid 6
Ingredienten
400gramgeroosterde paprika
350gramzoete aardappel
300gramspinazie
300grammaiskorrels
300 gramgemengde sla
250gramvolkorenbloem
200gramsoya yoghurt
200gramzwarte olijven zonder pit
80grampijnboonpitjes
2teentjes knoflook
1snufjezout & peper
1scheutjeolijfolie
1bosjelente uicirca 5 stuks
1ei
1citroen
Bereidingswijze
Gnocchi
Schil de aardappels en kook ze in een pan in circa 10 minuten gaar
Pureer de zoete aardappel in een kom en laat afkoelen
Zodra de zoete aardappel is afgekoeld voeg je de bloem, ei, zout en peper toe. Mix vervolgens met deeghaken tot een soepel deeg
Rol het deeg in een lange sliert van ongeveer 2 cm dik. Snijd vervolgens stukjes van 2 cm. Druk met een vork de stukjes plat.
Kook water met een beetje zout en kook de gnocchi gaar. De gnocchi is gaar zodra de stukjes naar boven komen drijven
Verhit een koekenpan en bak de gnocchi in beide kanten bruin zodat ze een beetje knapperig worden
Salade
Bak in een koekenpan (zonder olie of boter) de pijnboompitjes lichtbruin
Snijd de geroosterde paprika in reepjes, de lente ui in stukjes en de olijven door de helft
Doe in een grote schaal/kom de spinazie, gemengde sla, mais, paprika, olijven en lente ui. Mix alles goed door elkaar
Rasp de citroen en pers het spa uit. Mix in een kommetjes de yoghurt, 2 eetlepels citroensap, citroenrasp geperste knoflook en een snufje zout en peper
Schep wat salade op het bord, leg hierop een aantal gnocchi stukjes, 1 theelepel pijnboompitjes en 2-3 eetlepels saus (afhankelijk wat je lekker vindt).
Eetse!
Tips
Glutenvrij: vervang de volkorenbloem door boekweitmeel Veganistisch: vervang het ei door 50 milliliter kikkererwt sap