Sushi van bloemkoolrijst
Laag in de calorieën en de koolhydraten maar net zo lekker Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 4
Ingredienten
- 300 gram bloemkoolrijst of 1 bloemkool
- 150 gram verse tonijn
- 5 eetlepels rijstazijn of wittewijn azijn
- 5 gram zwarte sesamzaadjes
- 4 vellen nori
- 3 eetlepels kwark
- 1 scheutje sojasaus
- 1 komkommer
Benodigdheden
- schone theedoek
Bereidingswijze
- Indien je een hele bloemkool hebt, doe dan eerst de bloemkool in een keukenmachine en maal deze fijn.
- Doe de bloemkoolrijst (zonder olie of boter) in een koekenpan en bak lichtjes aan.
- Doe de bloemkoolrijst in een schone theedoek en knijp het vocht uit de bloemkool. Doe de bloemkool vervolgens in een kom
- Voeg bij de bloemkool de 3 eetlepels kwark, 5 eetlepels azijn en meng het geheel zodat het een beetje plakkerig wordt
- Snijd de tonijn en komkommer in repen (niet te dik)
- Leg de glimmende kant van de nori naar beneden en bedek met een dun laagje van de bloemkoolrijst. Laat hierbij een rand van circa 2 cm vrij.
- Leg in het midden van de bloemkoolrijst een strook van tonijn en komkommer. Maak de 2 cm niet bedekte nori nat met een beetje water en rol vervolgens de nori strak op
- Snijd met een scherp mes de rol in stukken van ca 2 à 3 cm breed en serveer met sojasaus met sesamzaadjes.
Tips
Lactosevrij: Vervang de kwark door lactosevrije kwark van bijvoorbeeld Alpro
Vegetarisch/veganistisch: Vervang de tonijn door gegrilde paprika.