Sushi van bloemkoolrijst

Laag in de calorieën en de koolhydraten maar net zo lekker 
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10 min
Kooktijd10 min
Totale tijd20 min
Gang: Main Course
Hoeveelheid 4

Ingredienten

  • 300 gram bloemkoolrijst of 1 bloemkool
  • 150 gram verse tonijn
  • 5 eetlepels rijstazijn of wittewijn azijn
  • 5 gram zwarte sesamzaadjes
  • 4 vellen nori
  • 3 eetlepels kwark
  • 1 scheutje sojasaus
  • 1 komkommer

Benodigdheden

  • schone theedoek

Bereidingswijze

  • Indien je een hele bloemkool hebt, doe dan eerst de bloemkool in een keukenmachine en maal deze fijn.
  • Doe de bloemkoolrijst (zonder olie of boter) in een koekenpan en bak lichtjes aan.
  • Doe de bloemkoolrijst in een schone theedoek en knijp het vocht uit de bloemkool. Doe de bloemkool vervolgens in een kom
  • Voeg bij de bloemkool de 3 eetlepels kwark, 5 eetlepels azijn en meng het geheel zodat het een beetje plakkerig wordt
  • Snijd de tonijn en komkommer in repen (niet te dik)
  • Leg de glimmende kant van de nori naar beneden en bedek met een dun laagje van de bloemkoolrijst. Laat hierbij een rand van circa 2 cm vrij. 
  • Leg in het midden van de bloemkoolrijst een strook van tonijn en komkommer. Maak de 2 cm niet bedekte nori nat met een beetje water en rol vervolgens de nori strak op
  • Snijd met een scherp mes de rol in stukken van ca 2 à 3 cm breed en serveer met sojasaus met sesamzaadjes. 

Tips

Lactosevrij: Vervang de kwark door lactosevrije kwark van bijvoorbeeld Alpro
Vegetarisch/veganistisch: Vervang de tonijn door gegrilde paprika.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish