Kruidnootjes
Knapperige kruidnootjesGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 6 pesonen
Ingredienten
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram bruine basterdsuiker
- 100 gram boter
- 3 eetlepels melk
- 2 eetlepels speculaaskruiden
- 1 snufje zout
Benodigdheden
- 1 vel bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150 graden en leg het bakpapier op de bakplaat
- Doe alle ingrediënten in een kom en kneed tot een soepel deeg
- Maak kleine bolletjes van het deeg, van circa 1 cm breed. Leg ze op de bakplaat. Zet de bakplaat vervolgens in het midden van de oven en bak in circa ze in 20 minuten knapperig. Lekker om te delen, maar ook prima allemaal voor jezelf.
Tips
Glutenvrij: vervang de zelfrijzend bakmeel door glutenvrij zelfrijzend bakmeel
Lactosevrij/veganistisch: vervang de boter door plantaardige boter en de melk door plantaardige melk, bij voorkeur in dit recept amandelmelk