Havermout banaanwafel

Niets is lekkerder dan een wafel als ontbijt. En het maakt het nog lekkerder als die ook nog eens gezond is. Havermout banaan wafel met yoghurt en vruchten
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10 min
Kooktijd20 min
Totale tijd30 min
Gang: Breakfast
Keuken: American
Hoeveelheid 4 personen

Ingredienten

  • 300 gram havermout extra om te garneren
  • 300 milliliter melk
  • 100 gram bramen
  • 8 eetlepels yoghurt
  • 4 eetlepels honing
  • 4 bananen
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 snufje zout
  • olijfolie om in te vetten

Benodigdheden

  • wafelijzer
  • staafmixer of blender

Bereidingswijze

  • Schil de bananen en pureer twee bananen in een kom met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg vervolgens de havermout, melk en vanille extract toe en meng tot een luchtig geheel
  • Snijd de andere twee bananen in plakjes en leg ze even apart
  • Verwarm het wafelijzer en smeer in met olijfolie (je kan hiervoor ook bakspray gebruiken)
  • Schep een grote eetlepel van het beslag in het wafelijzer (niet helemaal vol want het zet nog uit). Bak de wafels in circa 5 minuten goudbruin
    Bananenwafel
  • Leg twee wafels op een bordje, schenk hierover twee eetlepels van yoghurt over en garneer met honing en een paar havervlokken. Leg naast de wafel wat stukjes banaan de bramen Smullen!!

Tips

Glutenvrij: vervang de havermout door glutenvrije havermout
Lactosevrij: vervang de melk door plantaardige melk. In dit gerecht is amandelmelk erg lekker. Vervang de yoghurt door naturel plantaardige yoghurt
Veganistisch: zie lactosevrij en vervang de honing door ahornsiroop

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish