Romige tomatensoep

Soep gemaakt van tomaten en basilicum
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10 min
Kooktijd20 min
Totale tijd30 min
Gang: Soup
Hoeveelheid 6 personen

Ingredienten

  • 750 gram tomaten
  • 200 milliliter kookroom of slagroom
  • 15 gram basilicum blaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 groenten bouillon blokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 snufje zout en peper
  • 1 ui
  • 1 aardappel

Benodigdheden

  • staafmixer

Bereidingswijze

  • Snijd de ui in stukjes en pers de knoflook uit in een ruime pan. Doe er de olijfolie bij en bak het geheel lichtbruin
  • Schil de aardappel en snijd de aardappel en tomaat in grove stukken en doe ze in de pan. Bak deze even kort mee
  • Vul de pan met 1 liter water en voeg de groentebouillon blokjes toe. Kook het geheel 15/20 minuten
  • Voeg na 20 minuten de basilicum en de room toe en pureer het geheel tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper. 
  • Verdeel de soep over de kommen en garneer eventueel nog met een blaadje basilicum.

Tips

Soep over? Soep kun je goed invriezen om later nog eens op te warmen en te eten
Lactosevrij/veganistisch: vervang de room door lactosevrije slagroom van bijvoorbeeld MinusL of plantaardige room van bijvoorbeeld Alpro
Glutenvrij/lactosevrij/veganistisch: LET OP! De meeste bouillonblokjes zijn niet gluten en lactosevrij. Gebruik hiervoor de bouillonbasis van A.Vogel o.a. te koop bij Holland and Barrett. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish