Spinaziequiche

Hartige spinazietaart met spek
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd15 min
Kooktijd40 min
Totale tijd55 min
Gang: Main Course
Keuken: French
Hoeveelheid 6 personen

Ingredienten

  • 400 gram spinazie
  • 100 milliliter melk
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 4 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blikje croissantdeeg 6 stuks super croissants
  • 1 snufje zout en peper
  • 1 ui

Benodigdheden

  • 25 cm springvorm

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden met een rooster in het midden van de oven
  • Doe olijfolie in een grote pan. Snijd de ui in kleine stukjes (snipperen) en pers de knoflook uit in de pan. Voeg de spinazie toe en bak het geheel tot de spinazie is geslonken
  • Vet de springvorm in met boter en bedek de bodem en de randen met het croissantdeeg. Prik gaatjes in het croissantdeeg dat op de bodem ligt
  • Vul de springvorm met het de spinazie
  • Mix in een kom de eieren, melk en zout en peper tot een geheel. Giet het mengsel over de spinazie heen
  • Plaats de quiche in de oven en bak in circa 30 minuten goud bruin. Indien het ei dan nog vloeibaar is, laat hem dan nog even in de oven staan. 
  • Snijd de quiche in gelijke stukken en serveer op een bord of plank
    Spinaziequiche

Tips

Glutenvrij: vervang de croissantdeeg door glutenvrije bladerdeeg van bijvoorbeeld Schär
Lactosevrij: vervang de melk door plantaardige soja melk
Vegetarisch: laat de spek weg
Veganistisch: zie vegetarisch en vervang de eieren door 200 gram tofu te mengen met plantaardige 100 melk. Roer hierdoor de spinazie en verdeel dit dan over deeg

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish