Indische pompoensoep met garnalen decoratie
Heerlijk romige en pittige pompoensoep met eventueel gebakken garnalen als garnering. Geschikt voor 4 kommen of 6 glazen.Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 4 personen
Ingredienten
- 200 milliliter kokosmelk
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 garnalen
- 2 groentebouillon blokjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 flespompoen
- 1 liter water
- 1 grote aardappel
- 1 ui
- 1 rode peper
Benodigheden
- 4 saté prikkers
- staafmixer
Bereidingswijze
- Schil de aardappel en pompoen en snijd deze in blokken en houdt ze even apart
- Schil de ui en snijd deze in stukken, pers de knoflook en snij de rode peper in stukjes en doe deze allemaal met twee lepels olijfolie in een pan. Bak alles licht aan.
- Voeg de aardappel en de pompoen toe in de pan. Vul de pan met 1 liter water en voeg de twee bouillon blokjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat het voor 15 minuten koken.
- Pureer met de staafmixer het geheel tot een gladde massa. Voeg daarna de kokosmelk toe en roer deze er doorheen.
- Schenk de soep in 4 kommen of 6 glazen.
- Doe 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de garnalen. Spies de garnalen op de saté prikker en decoreer deze.
Tips
Vegetarisch/veganistisch: laat de garnaal weg
Glutenvrij/lactosevrij/veganistisch: LET OP! De meeste bouillonblokjes zijn niet gluten en lactosevrij. Gebruik hiervoor de bouillonbasis van A.Vogel o.a. te koop bij Holland and Barrett.