Heerlijk romige en pittige pompoensoep met eventueel gebakken garnalen als garnering. Geschikt voor 4 kommen of 6 glazen.Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd15min
Kooktijd15min
Totale tijd30min
Gang: Appetizer
Keuken: Indian
Hoeveelheid 4personen
Ingredienten
200milliliterkokosmelk
4eetlepelsolijfolie
4garnalen
2groentebouillon blokjes
2teentjesknoflook
1flespompoen
1literwater
1 grote aardappel
1ui
1 rode peper
Benodigheden
4saté prikkers
staafmixer
Bereidingswijze
Schil de aardappel en pompoen en snijd deze in blokken en houdt ze even apart
Schil de ui en snijd deze in stukken, pers de knoflook en snij de rode peper in stukjes en doe deze allemaal met twee lepels olijfolie in een pan. Bak alles licht aan.
Voeg de aardappel en de pompoen toe in de pan. Vul de pan met 1 liter water en voeg de twee bouillon blokjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat het voor 15 minuten koken.
Pureer met de staafmixer het geheel tot een gladde massa. Voeg daarna de kokosmelk toe en roer deze er doorheen.
Schenk de soep in 4 kommen of 6 glazen.
Doe 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de garnalen. Spies de garnalen op de saté prikker en decoreer deze.
Tips
Vegetarisch/veganistisch: laat de garnaal wegGlutenvrij/lactosevrij/veganistisch: LET OP! De meeste bouillonblokjes zijn niet gluten en lactosevrij. Gebruik hiervoor de bouillonbasis van A.Vogel o.a. te koop bij Holland and Barrett.