Hartige spinazietaart met spekGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd15min
Kooktijd40min
Totale tijd55min
Gang: Main Course
Keuken: French
Hoeveelheid 6personen
Ingredienten
400gramspinazie
100millilitermelk
12plakjesontbijtspek
4eieren
2teentjesknoflook
2eetlepelsolijfolie
1blikjecroissantdeeg6 stuks super croissants
1snufjezout en peper
1ui
Benodigdheden
25cmspringvorm
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden met een rooster in het midden van de oven
Doe olijfolie in een grote pan. Snijd de ui in kleine stukjes (snipperen) en pers de knoflook uit in de pan. Voeg de spinazie toe en bak het geheel tot de spinazie is geslonken
Vet de springvorm in met boter en bedek de bodem en de randen met het croissantdeeg. Prik gaatjes in het croissantdeeg dat op de bodem ligt
Vul de springvorm met het de spinazie
Mix in een kom de eieren, melk en zout en peper tot een geheel. Giet het mengsel over de spinazie heen
Plaats de quiche in de oven en bak in circa 30 minuten goud bruin. Indien het ei dan nog vloeibaar is, laat hem dan nog even in de oven staan.
Snijd de quiche in gelijke stukken en serveer op een bord of plank
Tips
Glutenvrij: vervang de croissantdeeg door glutenvrije bladerdeeg van bijvoorbeeld SchärLactosevrij: vervang de melk door plantaardige soja melkVegetarisch: laat de spek wegVeganistisch: zie vegetarisch en vervang de eieren door 200 gram tofu te mengen met plantaardige 100 melk. Roer hierdoor de spinazie en verdeel dit dan over deeg