Soep gemaakt van tomaten en basilicumGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10min
Kooktijd20min
Totale tijd30min
Gang: Soup
Hoeveelheid 6personen
Ingredienten
750gramtomaten
200milliliterkookroomof slagroom
15grambasilicum blaadjes
2teentjesknoflook
2groenten bouillon blokjes
1eetlepelolijfolie
1snufjezout en peper
1ui
1aardappel
Benodigdheden
staafmixer
Bereidingswijze
Snijd de ui in stukjes en pers de knoflook uit in een ruime pan. Doe er de olijfolie bij en bak het geheel lichtbruin
Schil de aardappel en snijd de aardappel en tomaat in grove stukken en doe ze in de pan. Bak deze even kort mee
Vul de pan met 1 liter water en voeg de groentebouillon blokjes toe. Kook het geheel 15/20 minuten
Voeg na 20 minuten de basilicum en de room toe en pureer het geheel tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over de kommen en garneer eventueel nog met een blaadje basilicum.
Tips
Soep over? Soep kun je goed invriezen om later nog eens op te warmen en te etenLactosevrij/veganistisch: vervang de room door lactosevrije slagroom van bijvoorbeeld MinusL of plantaardige room van bijvoorbeeld AlproGlutenvrij/lactosevrij/veganistisch: LET OP! De meeste bouillonblokjes zijn niet gluten en lactosevrij. Gebruik hiervoor de bouillonbasis van A.Vogel o.a. te koop bij Holland and Barrett.