Vegan curry

Heerlijke curry met pompoen, aubergine en kikkererwten
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd15 min
Kooktijd10 min
Totale tijd25 min
Gang: Main Course
Keuken: Indian

Ingredienten

  • 400 gram kikkererwten
  • 400 gram pompoenblokjes
  • 250 milliliter kokosmelk
  • 60 gram rozijnen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels currypoeder
  • 1 snufje chilipoeder
  • 1 eetlepel honing
  • 1 snufje zout
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 ui
  • 1 aubergine

Bereidingswijze

  • Snijd de ui fijn en pers de knoflook uit in de pan
  • Snijd de aubergine in blokjes van circa 1 x 1 centimeter
  • Doe de olijfolie in de pan en bak de aubergine, ui, knoflook samen met het zout, currykruiden en chilipoeder circa 3 minuten
  • Voeg de kokosmelk toe en laat het circa 10 minuten op middelhoog vuur stoven
  • Voeg na 5 minuten de pompoen, rozijnen en de kikkererwten toe en roer goed door. Laat het daarna nog 5 minuten staan
    Vegan curry
  • Voeg als laatste de honing toe, roer door en je heerlijke curry is klaar

Tips

Tip: ook lekker met nog een handje amandelen erdoor en naanbrood 
Tip: Als je diepvriesblokjes pompoen gebruikt, volg dan het recept. Neem je verse pompoen die je in blokjes snijd, voeg deze dan toe gelijk met de aubergine

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish