Heerlijke curry met pompoen, aubergine en kikkererwtenGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd15min
Kooktijd10min
Totale tijd25min
Gang: Main Course
Keuken: Indian
Ingredienten
400gramkikkererwten
400grampompoenblokjes
250milliliterkokosmelk
60gramrozijnen
2teentjesknoflook
2theelepelscurrypoeder
1snufjechilipoeder
1eetlepelhoning
1snufjezout
1scheutjeolijfolie
1ui
1aubergine
Bereidingswijze
Snijd de ui fijn en pers de knoflook uit in de pan
Snijd de aubergine in blokjes van circa 1 x 1 centimeter
Doe de olijfolie in de pan en bak de aubergine, ui, knoflook samen met het zout, currykruiden en chilipoeder circa 3 minuten
Voeg de kokosmelk toe en laat het circa 10 minuten op middelhoog vuur stoven
Voeg na 5 minuten de pompoen, rozijnen en de kikkererwten toe en roer goed door. Laat het daarna nog 5 minuten staan
Voeg als laatste de honing toe, roer door en je heerlijke curry is klaar
Tips
Tip: ook lekker met nog een handje amandelen erdoor en naanbrood Tip: Als je diepvriesblokjes pompoen gebruikt, volg dan het recept. Neem je verse pompoen die je in blokjes snijd, voeg deze dan toe gelijk met de aubergine