Vegan curry
Heerlijke curry met pompoen, aubergine en kikkererwtenGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Ingredienten
- 400 gram kikkererwten
- 400 gram pompoenblokjes
- 250 milliliter kokosmelk
- 60 gram rozijnen
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels currypoeder
- 1 snufje chilipoeder
- 1 eetlepel honing
- 1 snufje zout
- 1 scheutje olijfolie
- 1 ui
- 1 aubergine
Bereidingswijze
- Snijd de ui fijn en pers de knoflook uit in de pan
- Snijd de aubergine in blokjes van circa 1 x 1 centimeter
- Doe de olijfolie in de pan en bak de aubergine, ui, knoflook samen met het zout, currykruiden en chilipoeder circa 3 minuten
- Voeg de kokosmelk toe en laat het circa 10 minuten op middelhoog vuur stoven
- Voeg na 5 minuten de pompoen, rozijnen en de kikkererwten toe en roer goed door. Laat het daarna nog 5 minuten staan
- Voeg als laatste de honing toe, roer door en je heerlijke curry is klaar
Tips
Tip: ook lekker met nog een handje amandelen erdoor en naanbroodÂ
Tip: Als je diepvriesblokjes pompoen gebruikt, volg dan het recept. Neem je verse pompoen die je in blokjes snijd, voeg deze dan toe gelijk met de aubergine