Pompoen taart met gorgonzola
Pompoentaart van filodeeg met gorgonzola en walnotenGlutenvrij | Vegetarisch
Hoeveelheid 4 personen
Ingredienten
- 450 gram pompoenblokjes of 1 pompoen
- 150 gram gorgonzola
- 80 gram walnoten
- 25 gram boter
- 6 takjes tijm
- 4 vellen filodeeg
- 4 eieren
- 1 scheutje olijfolie
Benodigdheden
- ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 210 graden
- Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron tot het vloeibaar is
- Vet de filodeegvellen aan beide kanten in met boter en bedek hiermee de bodem van de ovenschaal
- Bak de pompoenblokjes met een beetje olijfolie in een pan tot ze bijna zacht zijn en verdeel de pompoenblokjes over de ovenschaal
- Snijd de gorgonzola in plakken, de walnoten in grove stukken en rits de tijm met een vork van de takjes. Verdeel de noten, de gorgonzola en de tijm over de pompoen
- Kluts de eieren door elkaar en verdeel over het pompoenmengsel
- Bak de pompoentaart in het midden van de oven in 15/20 minuten goudbruin
Tips
Glutenvrij: vervang het filodeeg voor glutenvrij bladerdeeg van bijvoorbeeld Schär