Pompoentaart van filodeeg met gorgonzola en walnotenGlutenvrij | Vegetarisch
Bereidingstijd10min
Kooktijd30min
Totale tijd40min
Gang: Main Course
Keuken: French
Hoeveelheid 4personen
Ingredienten
450grampompoenblokjesof 1 pompoen
150gramgorgonzola
80gramwalnoten
25gramboter
6takjestijm
4vellenfilodeeg
4eieren
1scheutjeolijfolie
Benodigdheden
ovenschaal
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 210 graden
Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron tot het vloeibaar is
Vet de filodeegvellen aan beide kanten in met boter en bedek hiermee de bodem van de ovenschaal
Bak de pompoenblokjes met een beetje olijfolie in een pan tot ze bijna zacht zijn en verdeel de pompoenblokjes over de ovenschaal
Snijd de gorgonzola in plakken, de walnoten in grove stukken en rits de tijm met een vork van de takjes. Verdeel de noten, de gorgonzola en de tijm over de pompoen
Kluts de eieren door elkaar en verdeel over het pompoenmengsel
Bak de pompoentaart in het midden van de oven in 15/20 minuten goudbruin
Tips
Glutenvrij: vervang het filodeeg voor glutenvrij bladerdeeg van bijvoorbeeld Schär