Champignon ragoutbakjes

Rijkgevulde champignon ragoutbakjes met bladerdeeg deksel
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10 min
Kooktijd20 min
Totale tijd30 min
Gang: Side Dish
Keuken: French
Hoeveelheid 4 personen

Ingredienten

  • 400 milliliter water
  • 250 gram kastanje champignons
  • 50 gram roomboter
  • 40 gram bloem
  • 5 gram verse peterselie
  • 4 blaadjes bladerdeeg
  • 1 snufje zout & peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 blokje paddenstoelen bouillon
  • 1 ui

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 200 graden 
  • Snipper de ui en snijd de champignons in vieren en doe ze samen met de olijfolie in een pan. Bak het geheel lichtbruin. Haal daarna de champignons uit de pan maar laat het kookvocht in de pan zitten
  • Voeg de boter in de pan en laat de boter smelten. Voeg vervolgens de bloem toe en laat het geheel even 2 minuten gaar worden op laag vuur. Het moet niet bruin worden
  • Maak de bouillon met 400 ml gekookt water en het bouillonblokje. Schenk daarna de bouillon bij het boter/meel mengsel. Roer tot het een dikke saus/ragout wordt. Voeg vervolgens de champignons toe en roer het nog even door
  • Schenk de ragout over 4 bakjes. Dek de bakjes af met de bladerdeeg. Snijd eventueel een randje van de bladerdeeg af ter decoratie
  • Bak de bakjes in het midden van de oven in circa 15/20 minuten gaar. 
    Champignon ragout

Tips

Wil je dit receptje als hoofdgerecht gebruiken, dat kan! Dan zijn de ingrediënten voor 2 personen en kun je dit verhogen indien je met meerdere bent
Glutenvrij: vervang de bladerdeeg door glutenvrije bladerdeeg van bijvoorbeeld Schär
Lactosevrij/veganistisch: vervang de roomboter door plantaardige margarine
Glutenvrij/lactosevrij/veganistisch: LET OP! De meeste bouillonblokjes zijn niet gluten en lactosevrij. Gebruik hiervoor de bouillonbasis van A.Vogel o.a. te koop bij Holland and Barrett. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish