Snipper de ui en snijd de champignons in vieren en doe ze samen met de olijfolie in een pan. Bak het geheel lichtbruin. Haal daarna de champignons uit de pan maar laat het kookvocht in de pan zitten
Voeg de boter in de pan en laat de boter smelten. Voeg vervolgens de bloem toe en laat het geheel even 2 minuten gaar worden op laag vuur. Het moet niet bruin worden
Maak de bouillon met 400 ml gekookt water en het bouillonblokje. Schenk daarna de bouillon bij het boter/meel mengsel. Roer tot het een dikke saus/ragout wordt. Voeg vervolgens de champignons toe en roer het nog even door
Schenk de ragout over 4 bakjes. Dek de bakjes af met de bladerdeeg. Snijd eventueel een randje van de bladerdeeg af ter decoratie
Bak de bakjes in het midden van de oven in circa 15/20 minuten gaar.
Tips
Wil je dit receptje als hoofdgerecht gebruiken, dat kan! Dan zijn de ingrediënten voor 2 personen en kun je dit verhogen indien je met meerdere bentGlutenvrij: vervang de bladerdeeg door glutenvrije bladerdeeg van bijvoorbeeld SchärLactosevrij/veganistisch: vervang de roomboter door plantaardige margarineGlutenvrij/lactosevrij/veganistisch: LET OP! De meeste bouillonblokjes zijn niet gluten en lactosevrij. Gebruik hiervoor de bouillonbasis van A.Vogel o.a. te koop bij Holland and Barrett.