Gehaktstaaf
Bladerdeegstaaf gevuld met gehaktGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 10 personen
Ingredienten
- 500 gram gehakt
- 100 gram ontbijtspek
- 100 gram abrikozen
- 50 gram paneermeel
- 25 gram geraspte oude kaas
- 2 eetlepels oregano
- 2 uien
- 1 grote rol verse bladerdeeg
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel sojasaus
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 snufje zout en peper
- 1 ei
Benodigdheden
- bakpapier
- keukenmachine
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en leg het bakpapier op de bakplaat
- Doe de ui, ontbijtspek, abrikozen in een keukenmachine en hak/meng alles klein en door elkaar
- Doe de olijfolie in een koekenpan en bak hierin het abrikozenmengsel tot het bruin kleurt
- Meng in een grote kom de gehakt, oregano, paneermeel, sojasaus, kaas, ei, zout, peper en nootmuskaat. Voeg vervolgens het abrikozenmengsel toe en meng alles tot een geheel
- Rol het bladerdeeg uit (snijd eventueel een randje af ter decoratie). Verdeel het gehakt mengsel over de lengte, langs de rand van het bladerdeeg. Rol vervolgens het gehakt in de bladerdeeg. Vorm de bladerdeeg rol daarna tot een S of elke andere vorm
- Leg de bladerdeegrol op de bakplaat en bak in circa 25 minuten goudbruin in het midden van de oven. Laat de gehaktstaaf daarna nog even afkoelen voor je hem aansnijd.
Tips
Glutenvrij: vervang de bladerdeeg door glutenvrije bladerdeeg van bijvoorbeeld Schär
Vegtarisch/veganistisch: vervang het gehakt door linzen