Bladerdeegstaaf gevuld met gehaktGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd15min
Kooktijd25min
Totale tijd40min
Gang: Snack
Hoeveelheid 10personen
Ingredienten
500gramgehakt
100gramontbijtspek
100gramabrikozen
50grampaneermeel
25gramgeraspte oude kaas
2eetlepelsoregano
2uien
1grote rol verse bladerdeeg
1eetlepelolijfolie
1theelepelsojasaus
1theelepelnootmuskaat
1snufjezout en peper
1ei
Benodigdheden
bakpapier
keukenmachine
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden en leg het bakpapier op de bakplaat
Doe de ui, ontbijtspek, abrikozen in een keukenmachine en hak/meng alles klein en door elkaar
Doe de olijfolie in een koekenpan en bak hierin het abrikozenmengsel tot het bruin kleurt
Meng in een grote kom de gehakt, oregano, paneermeel, sojasaus, kaas, ei, zout, peper en nootmuskaat. Voeg vervolgens het abrikozenmengsel toe en meng alles tot een geheel
Rol het bladerdeeg uit (snijd eventueel een randje af ter decoratie). Verdeel het gehakt mengsel over de lengte, langs de rand van het bladerdeeg. Rol vervolgens het gehakt in de bladerdeeg. Vorm de bladerdeeg rol daarna tot een S of elke andere vorm
Leg de bladerdeegrol op de bakplaat en bak in circa 25 minuten goudbruin in het midden van de oven. Laat de gehaktstaaf daarna nog even afkoelen voor je hem aansnijd.
Tips
Glutenvrij: vervang de bladerdeeg door glutenvrije bladerdeeg van bijvoorbeeld SchärVegtarisch/veganistisch: vervang het gehakt door linzen