Pompoenquiche met blauwe kaas

Pompoentaart van filodeeg met blauwe kaas en walnoten
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd20 min
Kooktijd20 min
Totale tijd40 min
Gang: Main Course
Keuken: French
Hoeveelheid 4 personen

Ingredienten

  • 450 gram pompoenblokjes
  • 150 gram roquefort
  • 100 milliliter room
  • 80 gram walnoten
  • 25 gram boter
  • 4 vellen filodeeg
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 snufje zout & peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 210 graden
  • Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron tot het vloeibaar is
  • Vet de filodeegvellen aan beide kanten in met boter en bedek hiermee de bodem van de ovenschaal
  • Bak de pompoenblokjes met een beetje olijfolie in een pan tot ze bijna zacht zijn en verdeel de pompoenblokjes over de ovenschaal
  • Kruimel de roquefort en snijd de walnoten in grove stukken. Verdeel de noten, de oregano en de kaas over de pompoen
  • Meng de room, eieren zout en peper tot een gladde massa en verdeel dit over het pompoenmengsel
  • Bak de pompoentaart in het midden van de oven in 15/20 minuten goudbruin

Tips

Glutenvrij: vervang het filodeeg voor glutenvrij bladerdeeg van bijvoorbeeld Schär
Lactosevrij/veganistisch: laat de roquefort weg en vervang de eieren door 200 gram tofu te mengen met plantaardige 100 milliliter room van Alpro. Roer hierdoor de pompoenstukjes en verdeel dit dan over het filodeeg

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish