Pompoentaart van filodeeg met blauwe kaas en walnotenGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd20min
Kooktijd20min
Totale tijd40min
Gang: Main Course
Keuken: French
Hoeveelheid 4personen
Ingredienten
450grampompoenblokjes
150gramroquefort
100milliliterroom
80gramwalnoten
25gramboter
4vellenfilodeeg
3eieren
1eetlepeloregano
1scheutjeolijfolie
1snufjezout & peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 210 graden
Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron tot het vloeibaar is
Vet de filodeegvellen aan beide kanten in met boter en bedek hiermee de bodem van de ovenschaal
Bak de pompoenblokjes met een beetje olijfolie in een pan tot ze bijna zacht zijn en verdeel de pompoenblokjes over de ovenschaal
Kruimel de roquefort en snijd de walnoten in grove stukken. Verdeel de noten, de oregano en de kaas over de pompoen
Meng de room, eieren zout en peper tot een gladde massa en verdeel dit over het pompoenmengsel
Bak de pompoentaart in het midden van de oven in 15/20 minuten goudbruin
Tips
Glutenvrij: vervang het filodeeg voor glutenvrij bladerdeeg van bijvoorbeeld SchärLactosevrij/veganistisch: laat de roquefort weg en vervang de eieren door 200 gram tofu te mengen met plantaardige 100 milliliter room van Alpro. Roer hierdoor de pompoenstukjes en verdeel dit dan over het filodeeg