Pompoen cheesecake

Hele gezonde kleine cheesecakejes gemaakt van pompoen! En een voordeel is, je hebt geen oven nodig!
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch
Bereidingstijd15 min
Kooktijd10 min
wachten1 uur
Totale tijd1 uur 25 min
Gang: Snack
Keuken: French
Hoeveelheid 5 stuks

Ingredienten

  • 125 gram MonChou of andere roomkaas
  • 55 gram pompoenblokjes
  • 40 gram havermout
  • 20 gram boter of kokosolie
  • 5 eetlepels honing
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden

Benodigdheden

  • 5 cupcake vormpjes silicone
  • vershoudfolie
  • staafmixer

Bereidingswijze

  • Smelt in een pannetje de boter of kokosolie samen met 3 eetlepel honing. Voeg daarna de havermout toe en bak even tot het lichtbruin begint te worden. Vul vervolgens de cupcake vormpjes met 1 eetlepel havermout per bakje. Druk de havermout goed aan en plaats de bakjes in de koelkast
  • Doe de pompoenblokjes in een schaaltje en dek het af met vershoudfolie. Prik gaatjes in het folie en stoom de pompoenblokjes in de magnetron op vol vermogen in circa 5 minuten gaar
  • Pureer in een kom de pompoenblokjes, MonChou, kruiden, 2 eetlepels honing tot een geheel
  • Haal de cupcake vormpjes uit de koelkast en vul ze met 1,5 eetlepel van het pompoenmengsel. Zet ze vervolgens weer minimaal een uur terug in de koelkast om op te stijven.
    Pompoen cheesecake

Tips

Glutenvrij: vervang de havermout door glutenvrije havermout
Lactosevrij: vervang de MonChou door lactosevrije roomkaas van bijvoorbeeld Arla
 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish