Hele gezonde kleine cheesecakejes gemaakt van pompoen! En een voordeel is, je hebt geen oven nodig!Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch
Bereidingstijd15min
Kooktijd10min
wachten1uur
Totale tijd1uur25min
Gang: Snack
Keuken: French
Hoeveelheid 5stuks
Ingredienten
125gramMonChouof andere roomkaas
55grampompoenblokjes
40gramhavermout
20gramboterof kokosolie
5eetlepelshoning
1theelepelkoek- en speculaaskruiden
Benodigdheden
5cupcake vormpjessilicone
vershoudfolie
staafmixer
Bereidingswijze
Smelt in een pannetje de boter of kokosolie samen met 3 eetlepel honing. Voeg daarna de havermout toe en bak even tot het lichtbruin begint te worden. Vul vervolgens de cupcake vormpjes met 1 eetlepel havermout per bakje. Druk de havermout goed aan en plaats de bakjes in de koelkast
Doe de pompoenblokjes in een schaaltje en dek het af met vershoudfolie. Prik gaatjes in het folie en stoom de pompoenblokjes in de magnetron op vol vermogen in circa 5 minuten gaar
Pureer in een kom de pompoenblokjes, MonChou, kruiden, 2 eetlepels honing tot een geheel
Haal de cupcake vormpjes uit de koelkast en vul ze met 1,5 eetlepel van het pompoenmengsel. Zet ze vervolgens weer minimaal een uur terug in de koelkast om op te stijven.
Tips
Glutenvrij: vervang de havermout door glutenvrije havermoutLactosevrij: vervang de MonChou door lactosevrije roomkaas van bijvoorbeeld Arla