Pompoenquiche met blauwe kaas
Pompoentaart van filodeeg met blauwe kaas en walnotenGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 4 personen
Ingredienten
- 450 gram pompoenblokjes
- 150 gram roquefort
- 100 milliliter room
- 80 gram walnoten
- 25 gram boter
- 4 vellen filodeeg
- 3 eieren
- 1 eetlepel oregano
- 1 scheutje olijfolie
- 1 snufje zout & peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 210 graden
- Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron tot het vloeibaar is
- Vet de filodeegvellen aan beide kanten in met boter en bedek hiermee de bodem van de ovenschaal
- Bak de pompoenblokjes met een beetje olijfolie in een pan tot ze bijna zacht zijn en verdeel de pompoenblokjes over de ovenschaal
- Kruimel de roquefort en snijd de walnoten in grove stukken. Verdeel de noten, de oregano en de kaas over de pompoen
- Meng de room, eieren zout en peper tot een gladde massa en verdeel dit over het pompoenmengsel
- Bak de pompoentaart in het midden van de oven in 15/20 minuten goudbruin
Tips
Glutenvrij: vervang het filodeeg voor glutenvrij bladerdeeg van bijvoorbeeld Schär
Lactosevrij/veganistisch: laat de roquefort weg en vervang de eieren door 200 gram tofu te mengen met plantaardige 100 milliliter room van Alpro. Roer hierdoor de pompoenstukjes en verdeel dit dan over het filodeeg