Knapperige kip
Heerlijk knapperige late night snack of borrelhapGlutenvrij | Lactosevrij
Hoeveelheid 2 personen
Ingredienten
- 60 gram cornflakes
- 30 gram bloem
- 2 kipfilets
- 1 ei
- 1 scheut olijfolie
Benodigdheden
- gripzakje
- deegroller
Bereidingswijze
- Doe de cornflakes in het gripzakje en rol met een deegroller er overheen zodat de cornflakes fijn worden. Leg vervolgens de cornflakes op een bordje
- Breek het ei in een bakje en kluts het ei los
- Leg het meel op een bordje
- Snijd de kip in stukjes van circa 3 cm breed. Zorg dat ze niet dikker zijn dan 2 cm anders zullen ze niet goed gaar worden in de pan
- Haal de kip stukjes eerst door het meel, vervolgens het ei en daarna de cornflakes.
- Doe een scheut olijfolie in de pan en bak de kipstukjes op half hoog vuur. Draai om zodra de cornflakes bruin begint te worden.
Tips
Glutenvrij: ondanks dat de meeste cornflakes grotendeels van mais is gemaakt, zijn ze niet glutenvrij. Kies daarom voor de glutenvrije variant voor glutenvrije cornflakes.