Gevulde zoete aardappel

Gepofte zoeten aardappel gevuld met groeten
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd15 min
Kooktijd40 min
Totale tijd55 min
Hoeveelheid 4 personen

Ingredienten

  • 100 gram slamelange
  • 100 gram mais
  • 100 gram huttenkase
  • 100 gram hummus
  • 75 gram zongedroogde tomaten
  • 50 gram pompoenpitten
  • 4 zoete aardappels
  • 4 stengels bosui
  • 1 rode paprika
  • 1 snufje zout & peper

Benodigdheden

  • aluminiumfolie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 200 graden 
  • Was de zoete aardappels goed schoon zodat al het zand van de aardappels af is. Snijd de aardappels door het midden en snijd ze een beetje in. Besprenkel de aardappels met olijfolie en een snufje zout en peper. Verpak de aardappels in aluminiumfolie. Leg de aardappels op het rooster en plaats het rooster in het midden van de oven. Pof de aardappelen in circa 40 minuten gaar
  • Snijd de bosui in plakjes, de paprika in stukjes en de tomaat in reepjes
  • Als de aardappels gaar zijn schraap dan met een vork het midden van de aardappel een beetje uit. Leg op een bord eerst wat sla en leg vervolgens twee halve aardappels op een bord. Doe een eetlepel hummus en een eetlepel huttenkäse in het midden van de aardappel. Schep daarna een eetlepel bosui, paprika, mais en tomaten over de aardappel en garneer met de pompoenpitjes 
    Aardappel salade

Tips

Lactosevrij/veganistisch: vervang de huttenkäse door lactosevrije kwark van bijvoorbeeld Arla

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish