Courgetteburger met truffel aardappelpuree

Wat een smaak en wat een leuk kleurtje! Alleen daarvoor wil je het al eten.
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd15 min
Kooktijd15 min
Totale tijd30 min
Gang: Main Course
Hoeveelheid 2 personen

Ingredienten

  • 200 gram truffel aardappelen
  • 100 gram paneermeel
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 100 milliliter room
  • 1 snufje zout en peper
  • 1 courgette
  • 1 ei

Benodigdheden

  • mixer

Bereidingswijze

  • Doe de aardappelen met schil en een snufje zout in ruim water en breng aan de kook. Kook vervolgens de aardappels in circa 15 minuten gaar. De schil geeft de aardappel de intense paarse kleur
  • Rasp ondertussen de courgette en doe de courgette in een kom
  • Voeg bij de courgette de kaas, ei, paneermeel,  zout en peper. Meng alles door elkaar en vorm burgertjes van de courgette.
  • Doe olijfolie in de pan en bak de burgers goudbruin aan beide kanten. 
  • Haal de aardappelen uit het water en schil de aardappels. Doe de aardappels in een kom, voeg de room en het zout toe en mix met de mixer tot puree
  • Doe twee eetlepels aardappelpuree en de courgetteburger op een bord, eetsmakelijk!

Tips

Glutenvrij: rooster 2 sneetjes glutenvrij brood en mix deze vervolgens in een keukenmachine tot paneermeel.
Lactosevrij: vervang de room door 100 ml sojamelk en de kaas door belegen kaas van bijvoorbeeld MinusL of plantaardige room van Alpro
Veganistisch: zie lactosevrij en vervang het ei door 2 eetlepels kikkererwt sap 
 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish